Bárányhúsos derelye korianderes hagymamártással

Hozzávalók
- Derelye:
- 1 csomag Wonton tészta
- 5 db tojás
- 20 dkg darált báránylapocka
- 20 dkg füstölt zsírszalonna
- Korianderes hagymamártás:
- só
- 4 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 3 dl tokaji furmint
- 30 dkg vaj
- 1 csokor koriander
- 2 csipet koriandermag
- 3 csokor újhagyma
- sóban eltett citrom
- 2 dl almaecet
- 3 ek méz
- 0,5 dl víz
- Fűszeres pirított zabpehely:
- 20 dkg zabpehely
- 1-2 db friss chili
- kacsazsír
- friss kakukkfű
- kecskesajt
- alaplé
Elkészítés
Zsírpapírral kibélelt tepsibe nagyobb mennyiségű sót rakunk, ez lesz az ún. “sóágy” amire kerül a félbevágott vöröshagyma, lefelé fordítva. Meleg sütőben fél óra alatt besütjük.a kész, héjától megszabadítjuk, és leveleire szedjük, majd fehérborecetből, mézből és sóból készült dresszinggel leöntjük. Hagyjuk marinálódni, végül forró serpenyőben karamellizáljuk.
A zabot leszitáljuk, a nagyobb szemeket olvasztott kacsazsíron egy serpenyőben aranyszínűre megpirítjuk. Ha kész, egy konyhai papírtörlőre kiszedve leitatjuk, vágunk bele kimagozott chilipaprikát, felkockázott sóban eltett citrom héját és friss kakukkfüvet.
Közeben felkarikázunk három fej hagymát, megsózzuk és vajban megdinszteljük. Majd felöntjük a fehérborral. Ha megfőtt a hagyma, összeturmixoljuk korianderzölddel, és felkarikázott újhagymával. Átpasszírozzuk.
A darált bárányhúst összekeverjük a felkockázott szalonnával, megsózzuk. Lapos kis pogácsákat formázunk belőle és kevés olívaolajon körbepirítjuk. Becsomagoljuk a wonton tésztába és forrásban lévő alaplében kifőzzük.
tálalás előtt citromhájas-fokhagymás-kakukkfüves olvasztott vajon megfuttatjuk.
