
Barackos pite (gluténmentes)
A barackos süti több önmagánál, egy érzés, egy hangulat, egy lopott negyedóra egy jó kávéval. A tészta és a gyümölcs tökéletes találkozása, lágy és omlós minden napszakra.
2014. szeptember 18.
Hozzávalók
6-8 adag- 3 tojás
- 10 dkg méz
- 1 teáskanál mandulakivonat
- 15 dkg őrölt mandula
- 5 dkg kölesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg vaj, megolvasztva
- 6 szem őszibarack, hámozva, felezve
- a forma kikenéséhez vaj és rizsliszt
Elkészítés
A tojásokat elkeverjük a mézzel és a mandulakivonattal.
Az őrölt mandulát és a köleslisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd a mézes tojáshoz adjuk. Hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és az egészet egy kivajazott, rizsliszttel meghintett 23 cm-es piteformába öntjük.
A massza tetejére ültetjük az őszibarackfeleket, és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Megosztom barátaimmal