Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Barackos-pisztáciás energiagolyók

Velük büntetlenül hódolhatsz a nassolás szenvedélyének
2016. augusztus 2.

Hozzávalók

  • A golyókhoz:
  • 150 gr aszalt sárgabarack
  • 100 gr mogyoróvaj, lehetőleg sózatlan
  • 50 gr szárított kókusz- vagy zabpehely
  • 50 gr pisztácia, apróra vágva
  • 1 evőkanál juharszirup (elhagyható)
  • A bevonathoz:
  • 25 gr pisztácia finomra vágva vagy darálva

Elkészítés

1. Tedd a barackokat késes robotgépbe, és aprítsd apró darabokra. Add hozzá a többi hozzávalót, és addig járasd a gépet, amíg teljesen össze nem állnak.

2. Készíts dió nagyságú golyókat a keverékből, majd hempergesd bele a darált pisztáciába, amíg teljesen be nem lepi.

3. Hűtsd le a golyókat, amíg teljesen meg nem szilárdulnak, majd tedd őket a hűtőbe egy légmentesen zárható dobozban.

 

Forrás: posugar.co.uk

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.
Egészséges csokigolyók

Egészséges csokigolyók

Egészségtudatos nassolnivaló, hiszen vegán és nyers is egyszerre. Ha ránk tör a csokiéhség, csak ezzel csillapítsuk!
Aszalt gyümölcsös almagolyók

Aszalt gyümölcsös almagolyók

Nem hiszem, hogy létezik ennél egészségesebb és egyszerűbben elkészíthető nass gyerekeknek... és felnőtteknek egyaránt!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!