Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Barackos-morzsás pite

2016. augusztus 30.

Hozzávalók

  • 10 őszibarack kimagozva, és vékonyan felszeletelve
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • ¼ csésze liszt
  • 1 vaníliarúd
  • A morzsához:
  • 2 evőkanál nagy szemű zabpehely
  • ½ csésze liszt
  • ¼ csésze kristálycukor
  • ½ csésze liszt
  • 1/8 teáskanál só
  • ¼ csésze, hideg, sózatlan vaj, kockákban
  • Az összeállításhoz:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra, és tedd be a rácsot alulról a harmadik sínre.

2. Tedd a felvágott barackokat egy tálba, add hozzájuk a cukrot, a lisztet és a kikapart vanília magokat, majd néhányszor megkeverve hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a liszt felszívódik.

3. A morzsához egy közepes tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet, a zabot és a sót, majd adjuk hozzá a vajat, és a kezünkkel dolgozzuk össze, amíg morzsássá nem válik.

4. Egy kis tálban verjük fel a tojást. Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 33 cm átmérőjű körlappá. Helyezzük a tésztát egy 22-es piteformába, nyomkodjuk bele, hogy 5-5 cm körbe kilógjon. A széleken nyomkodjuk össze a tésztát, és az ujjaikkal alakítsuk hullámossá. Terítsük szépen a barackos keveréket a tésztán. A tésztát finoman kenjük meg tojással, majd szórjuk a morzsát a barackokra.

5. Tegyük be a sütőbe, és süssük 90 percig. Tálalás előtt hagyjuk állni 2 órát, vagy akár egész éjszaka.

 

Forrás: chatelaine.com

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, mandulakrémes pite

Körtés, mandulakrémes pite

Igazi őszi finomság, az ősz egyik legfinomabb gyümölcsével. Korán sötétedős, hűvös estékre.
Barackos pite (gluténmentes)

Barackos pite (gluténmentes)

A barackos süti több önmagánál, egy érzés, egy hangulat, egy lopott negyedóra egy jó kávéval. A tészta és a gyümölcs tökéletes találkozása, lágy és omlós minden napszakra.
Körtés-tökös pite

Körtés-tökös pite

Ha ősz, akkor tök. Tök sósan, tök édesen, de a krémlevest már mindenki unja, csak úgy simán bedobni a sütőbe meg tök snassz. Mit kezdjünk hát a tökkel? Először is süssünk belőle pitét: körtével, fahéjjal, dióval és roppanós tésztával, örüljünk a fűszeres süti illatnak és élvezzük az utolsó őszi napsugarakat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!