
Barackos chia puding mogyorótejjel
Hozzávalók
4 adaghoz- 5 dl mogyorótej,
- 3 ek barna cukor (de használhatok bármilyen helyettesítő terméket: nyírfacukrot, steviát, eritritet),
- 50g chia mag,
- 1 ek vanília kivonat,
- 4 sárgabarack
Elkészítés
A roma gasztronómián túl az egyik legfontosabb küldetésünk az egészséges alapanyagok és receptek felkutatása és megismertetése. Az utóbbi idők egyik legfelkapottabb szuperélelmiszere a chia mag, azaz aztékzsályamag. Nagyon kevés ennyire hasznos alapanyag létezik, telis-tele van antioxidánsokkal, omega-3 zsírsavval és rostokkal, ám nemcsak ezért érdemes felvenni a következő receptet a rendszeresen fogyasztott ételeke listájára, hanem, mert szuper finom.
A kókusztejszínt vízzel hígítom, elkeverem a cukorral és a vanília kivonattal és addig melegítem, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ha kész, hozzákeverem a chia magot és egy egész éjszakán keresztül hűtőben pihentetem. A sárgabarackokat pürésítem (ha nagyon szükségesnek érzem, akkor egy kevés cukrot is adok hozzá) és rétegezve hozzáadom.
Forrsá: http://romanigastro.blog.hu/
