Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Barackos bruschetta

2016. augusztus 30.

Hozzávalók

  • 2 őszibarack kimagozva és vékonyan felszeletelve
  • 2 evőkanál bazsalikom, apróra vágva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/8 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 8 szelet bagett

Elkészítés

Kapcsoljuk be a grillsütőt, közepes fokozatra. Tegyük a barackokat, a bazsalikomot, az olajat, a citromlevet és a sót egy közepes tálba. Jöhet hozzá néhány tekerésnyi bors. Olajozzuk a grillsütőt. Pirítsuk meg a bagett szeleteket a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt, és halmozzuk rájuk a barackos keveréket.

 

Forrás: chatelaine.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegyes bruschetta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)

Vegyes bruschetta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)

A legszicíliaibb budapesti étterem, séfje megmutatja nekünk, ő hogyan készíti a népszerű bruschettát, különféle feltétekkel.
Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Őszibarackos, olívaolajos sütemény (gluténmentes)

Az olíva-és kókuszolajtól nagyon gazdag, kiadós sütemény. Egy kis görög joghurttal tálalva az igazi.
Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.