Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Banános-zabos palacsinta

2016. november 6.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 1 csésze cukrozatlan növényi tej
  • 2 nagy tojás
  • 1 nagy érett banán
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 2 csésze nagy szemű zabpehely
  • friss bogyós gyümölcsök, mandulavaj, szeletelt banán, kókuszreszelék és/vagy juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés

1. Kezdjünk el melegíteni egy nagy, kiolajozott/vajazott serpenyőt.

2. Tegyük a hozzávalókat a késes robotgépbe, és dolgozzuk simára.

3. Öntsünk ¼ csészényi tésztát a serpenyőbe. Süssük 2-3 percig, majd fordítsuk meg, és süssük újabb 1-2 percig. Addig folytassuk, amíg el nem fogy a tészta.

4. Tálaljuk ízlés szerinti feltéttel.

 

Forrás: www.kimscravings.com

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors citromos sütemény

Villámgyors citromos sütemény

Igazi téli, klasszikus sütemény. Második fogásnak is kiváló.
Édes maceszgombóc

Édes maceszgombóc

A levesbetétek sztárja, a maceszgombóc nem csak a húslevest teszi teljessé, de érdemes édesen is kipróbálni.
Török rizspuding

Török rizspuding

Török rizspuding, amihez leginkább a birsalmakompót illik, de anélkül is hibátlan desszert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.