
Banános-mogyorós kiflik
Ennél egyszerűbb receptet azt hiszem, még nem mutattam – és ígérem, ezentúl is bonyolultabbra fogom venni a figurát –, de egyrészt igenis szükség van villámsütikre, másrészt ki ne szeretné ezeket a finom, kívül ropogós, belül krémes falatkákat? És van még egy indokom: február 5-e a nemzetközi Nutella nap, erre pedig mindenképpen készülni kell, ugye?
Hozzávalók
12 darabhoz- 1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg)
- 4 púpozott evőkanál Nutella
- 1 nagy csipet őrölt fahéj
- 2 evőkanál finomra darált mogyoró
- 2 nagy banán
- 1 kis tojás a kenéshez
Elkészítés
A leveles tésztát kitekerjük. Először hosszában két részre vágjuk, majd az így kapott keskeny téglalapokat 6-6 háromszögre szeljük.
A Nutellát mikrósütőben kenhető állagúra melegítjük (ha szükséges). Hozzákeverjük a fahéjat és a darált mogyorót, majd mindegyik háromszög közepére teszünk egy keveset (ne kenjük el!).
A banánokat 6-6 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik háromszögre helyezünk egy darabot, majd a tésztadarabokat széles oldaluktól a csúcs felé haladva feltekerjük kifli formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, majd a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel elkevert tojással.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb!