
Fotó: shutterstock
Banános-hajdinás muffin
Hajdinalisztből, finom fűszerezéssel készül ez a muffin, ráadásul amellett, hogy egészséges, hamar el is készül.
2016. október 14.
Hozzávalók
- 1 csésze hajdinaliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- ¼ teáskanál gyömbér
- 1 evőkanál extra szűz kókuszolaj
- 2 db nagyon érett banán, pépesítve
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a kókuszolajat, a banánt és a vanília kivonatot.
2. Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük össze. Sűrű tésztát kapunk. Adjunk hozzá egy kis vizet, hogy fellazítsuk. Sűrűnek kell lennie, de csak annyira, hogy meg tudjuk keverni.
3. Vajazzuk ki a muffin forma mélyedéseit, vagy használjunk muffin papírokat. Kanalazzuk bele a tésztát a mélyedésekbe, töltsük meg őket ¾-ig. Süssük 15 percig.
Forrás: www.findyourbalancehealth.com
Megosztom barátaimmal