
Lehet még fokozni egy eleve szuper finom brownie-t? Naná!
Hozzávalók
egy közepes méretű tepsihez- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 3 nagy tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mogyoró
- 20 dkg banán (hámozva mérve) + 1 nagyobb banán
Elkészítés
Az étcsokit a vajjal vízgőz felett, kevergetve egyneművé olvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a lisztet egy külön tálban összevegyítjük a finomra őrölt mogyoróval. A 20 dkg-nyi banánt villával összenyomkodjuk, a maradék 1 banánt felkarikázzuk.
A langyosra hűlt csokis vajban elkeverjük a cukros tojást, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket. Eldolgozzuk simára, végül hozzáforgatjuk a villával összetört banánokat is.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a maradék banánnal.
A brownie-t 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percet sütjük. Ezután tűpróbával ellenőrizzük: ha szükséges, még tovább sütjük (a sütési idő függ a tészta vastagságától). Akkor jó, ha a külseje már kérges, de a belseje még kissé krémes. Teljes hűlés után szépen szeletelhető, 6 nagyobb vagy 8 közepes méretű szelet lesz belőle.