Banánkenyér

Hozzávalók
- 22,5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 db vaníliarúd
- 20 dkg diákcsemege
- 15 dkg dió
- 6 dkg liszt
- 3 dkg szódabikarbóna
- só
- olívaolaj
- 2 db tojás
- 4 db érett banán
Elkészítés
A lágy, puha vajat kikeverjük a cukorral kézi habverővel. hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét.
A szódabikarbónával elkevert lisztet hozzászitáljuk. Csipet sóval és két tojással összedolgozzuk a tésztát.
A diót daraboljuk fel és száraz serpenyőben pirítsuk elő a többi diákcsemegével együtt.
A banánokat összenyomjuk és a tésztához keverjük a pirított magokkal. A tésztát a kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Vanília fagylalttal vagy karamell szósszal kínáljuk.
