Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Banánkenyér

Adásban volt: 2015. december 22.
A recepthez tartozó videó
Íme az ideális desszert: felhasználjuk a túlérett banánokat, hidegen vagy melegen is szuperül működik.
2015. december 22.

Hozzávalók

  • 22,5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 20 dkg diákcsemege
  • 15 dkg dió
  • 6 dkg liszt
  • 3 dkg szódabikarbóna

  • olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 4 db érett banán

Elkészítés

A lágy, puha vajat kikeverjük a cukorral kézi habverővel. hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét.
A szódabikarbónával elkevert lisztet hozzászitáljuk. Csipet sóval és két tojással összedolgozzuk a tésztát.

A diót daraboljuk fel és száraz serpenyőben pirítsuk elő a többi diákcsemegével együtt.

A banánokat összenyomjuk és a tésztához keverjük a pirított magokkal. A tésztát a kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Vanília fagylalttal vagy karamell szósszal kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus, amerikai, banános palacsinta

Klasszikus, amerikai, banános palacsinta

A hamisítatlan amerikai reggeli. Tálaljuk juharsziruppal, áfonyával és vanília fagylalttal!
Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Egy óra alatt elkészülhet, és mindenkinek kedvence lehet ez a banános, csokoládés sütemény.
Banános zöld turmix

Banános zöld turmix

Egészséges turmix a banán ízével, és a spenót színével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.