Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Baconös-juharszirupos gofri

Annak, aki szereti ha sós is, édes is
2016. augusztus 13.

Hozzávalók

6 fő
  • 6 szelet bacon
  • 6 evőkanál juharszirup
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 1 és1/3 csésze sűrített tej
  • 4 evőkanál repce/napraforgó olaj
  • 2 nagy tojás

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és béleljünk ki egy peremes tepsit sütőpapírral. Fektessük a bacon szeleteket a tepsibe és mindkét oldalukat kenjünk be 2 teáskanálnyi juharsziruppal. Süssük 20-25 percig, amíg ropogósra és barnára nem sülnek. Félidőben fordítsuk meg. Tegyük félre a zsírt. Vegyük vissza a hőmérsékletet 90 Celsius fokra. Vágjuk fel a bacon szeleteket nagyobb darabokra.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szóda-bikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a sűrített tejet, a tojást és a maradék juharszirupot. Öntsük össze a két keveréket, jól keverjük össze, és forgassuk bele a bacon darabokat a tésztába.

3. Melegítsük elő a gofrisütőt. Kenjük meg olajjal, és süssük meg a gofrikat, amíg a tészta el nem fogy. Ha szeretnénk a tálaláskor is adjunk hozzá juharszirupot.

 

Forrás: www.myrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
Konyhasuli franciául: bundáskenyér juharsziruppal és erdei gyümölcsökkel (Pain Perdu avec Sirop D’érable et Fruits Rouge)

Konyhasuli franciául: bundáskenyér juharsziruppal és erdei gyümölcsökkel (Pain Perdu avec Sirop D’érable et Fruits Rouge)

A neve pain perdu azt jelenti elveszett kenyér, vagyis olyan, ami már semmi másra nem jó csakis arra, hogy bundázva és édes hozzávalókkal franciásan megreggelizzük.
Croque Budapest

Croque Budapest

A Croque monsieur-nek, a franciák kedvelt melegszendvicsének a magyar változata. Garantáltan utolsó morzsáig megeszik a vendégek egy baráti meccsnézős sörözés alkalmával. De ráérős reggelinek sem utolsó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!