
Baconös-juharszirupos gofri
Hozzávalók
6 fő- 6 szelet bacon
- 6 evőkanál juharszirup
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 1 és1/3 csésze sűrített tej
- 4 evőkanál repce/napraforgó olaj
- 2 nagy tojás
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és béleljünk ki egy peremes tepsit sütőpapírral. Fektessük a bacon szeleteket a tepsibe és mindkét oldalukat kenjünk be 2 teáskanálnyi juharsziruppal. Süssük 20-25 percig, amíg ropogósra és barnára nem sülnek. Félidőben fordítsuk meg. Tegyük félre a zsírt. Vegyük vissza a hőmérsékletet 90 Celsius fokra. Vágjuk fel a bacon szeleteket nagyobb darabokra.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szóda-bikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a sűrített tejet, a tojást és a maradék juharszirupot. Öntsük össze a két keveréket, jól keverjük össze, és forgassuk bele a bacon darabokat a tésztába.
3. Melegítsük elő a gofrisütőt. Kenjük meg olajjal, és süssük meg a gofrikat, amíg a tészta el nem fogy. Ha szeretnénk a tálaláskor is adjunk hozzá juharszirupot.
Forrás: www.myrecipes.com