Baconben sült pulykafasírt

Hozzávalók
4 adag- 2 csomag szeletelt bacon
- 1 kg darált pulykahús
- 2 tojás
- 1 zsemle
- tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk curry por
- olívaolaj
Elkészítés
Egy zsemlét langyos vízbe vagy tejbe beáztatunk, majd alaposan kinyomkodva egy tálban téve darált pulykahúshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát. Curry porral és a finomra aprított petrezselyemmel megszórjuk, végül beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha a hús nagyon száraz, belekeverünk még 1-2 evőkanál olívaolajat.
A frissentartó fóliát több rétegben, téglalap alakban ráterítjük egy vágódeszkára, és erre keresztben ráfektetjük a bacon szeleteket. A darált húsos masszát a bacon tetejére halmozzuk, egy késsel elegyengetjük, és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
Amikor egy alufóliával bélelt tepsire a fasírt rudat áthelyeztük, a műanyag fóliát könnyen eltávolíthatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt, már szeletelhetjük is.