Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Adásban volt: 2015. április 7.
A recepthez tartozó videó
Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.
2016. március 5.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 db 20 dkg-os szürkeharcsa filé
  • 1 kg tavaszi zöldség tetszés szerint (répa, karalábé, hónapos retek, medvehagyma, saláta, újhagyma, friss gomba)
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 dl alaplé
  • medvehagyma
  • petrezselyem

  • bors
  • lime

Elkészítés

A zöldségeket feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük a főzési idő szerint: először a sárgarépa és a karalábé, majd a retek és a gomba, ezt követi az újhagyma. Legvégén kerül bele a salátaszív és egy lime reszelt héja.
Alacsonyabb hőmérsékleten főzve beleöntjük az alaplevet és egy kevés limelével meglocsoljuk. Ekkor tesszük bele a jéghideg vajat, és hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldségekre. Felaprított medvehagymával és petrezselyemmel fűszerezzük.
 Közben a harcsafiléket a baconbe tekerjük, és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon körbesütjük. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pihentetjük, és a zöldségekkel tálaljuk.
 
 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Fűszeres bundás harcsa zellersalsával

Halas, hagymás, zöldséges falatok. Vendégvárónak, főételnek, de csipegetnivalónak is kiváló, sokoldalú étel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!