Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel
Adásban volt: 2015. április 7.
A recepthez tartozó videó

Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.
2016. március 5.
Hozzávalók
4 adag- 4 db 20 dkg-os szürkeharcsa filé
- 1 kg tavaszi zöldség tetszés szerint (répa, karalábé, hónapos retek, medvehagyma, saláta, újhagyma, friss gomba)
- 1 csomag szeletelt bacon
- 10 dkg vaj
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 2 dl alaplé
- medvehagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- lime
Elkészítés
A zöldségeket feldaraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük a főzési idő szerint: először a sárgarépa és a karalábé, majd a retek és a gomba, ezt követi az újhagyma. Legvégén kerül bele a salátaszív és egy lime reszelt héja.
Alacsonyabb hőmérsékleten főzve beleöntjük az alaplevet és egy kevés limelével meglocsoljuk. Ekkor tesszük bele a jéghideg vajat, és hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldségekre. Felaprított medvehagymával és petrezselyemmel fűszerezzük. Közben a harcsafiléket a baconbe tekerjük, és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon körbesütjük. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pihentetjük, és a zöldségekkel tálaljuk.
Alacsonyabb hőmérsékleten főzve beleöntjük az alaplevet és egy kevés limelével meglocsoljuk. Ekkor tesszük bele a jéghideg vajat, és hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldségekre. Felaprított medvehagymával és petrezselyemmel fűszerezzük. Közben a harcsafiléket a baconbe tekerjük, és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon körbesütjük. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pihentetjük, és a zöldségekkel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
