Bableves aszalt szilvával
Adásban volt: 2015. szeptember 1.
A recepthez tartozó videó

Németh Juci, a Budapest Bár egyik énekese, nem csak a színpadon remekel, hanem a konyhában is. Vidéki csaj lévén pedig, napi szinten látja el családját étellel-itallal. Ennek a különleges ízvilágú bablevesnek a receptje kapuvári nagymamájától való.
2016. július 30.
Hozzávalók
- 20 dkg szárazbab
- só
- 1 csomag magozott aszalt szilva
- tejföl
- cukor
- liszt vagy keményítő
Elkészítés
A szárazbabot beáztatjuk előre, majd felengedjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben sózzuk és beleszórjuk a cukrot is. Nagyjából 40 perc alatt el is készül.
Beleszórjuk az aszalt szilvákat, elkeverjük.
A tejföllel kikeverjük csomómentesre a lisztet vagy az étkezési keményítőt, majd egy kevés levessel hőkiegyenlítünk és az egész mehet a bablevesbe. Ilyenkor már ne forraljuk túl, csak egyet melegítsünk rajta.
Megosztom barátaimmal