Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bableves aszalt szilvával

Adásban volt: 2015. szeptember 1.
A recepthez tartozó videó
Németh Juci, a Budapest Bár egyik énekese, nem csak a színpadon remekel, hanem a konyhában is. Vidéki csaj lévén pedig, napi szinten látja el családját étellel-itallal. Ennek a különleges ízvilágú bablevesnek a receptje kapuvári nagymamájától való.
2016. július 30.

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab

  • 1 csomag magozott aszalt szilva
  • tejföl
  • cukor
  • liszt vagy keményítő

Elkészítés

A szárazbabot beáztatjuk előre, majd felengedjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben sózzuk és beleszórjuk a cukrot is. Nagyjából 40 perc alatt el is készül.
Beleszórjuk az aszalt szilvákat, elkeverjük.
A tejföllel kikeverjük csomómentesre a lisztet vagy az étkezési keményítőt, majd egy kevés levessel hőkiegyenlítünk és az egész mehet a bablevesbe. Ilyenkor már ne forraljuk túl, csak egyet melegítsünk rajta.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászos fehérbab-leves

Kolbászos fehérbab-leves

Könnyen, egyszerűen elkészíthető leves, újkrumpliból, fehérbabból, ropogós kolbász karikákkal és zsálya levelekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.