Ázsiai zöldségleves
Adásban volt: 2014. október 30.
A recepthez tartozó videó

Ez a kicsit csípős, ázsiai leves nagyon jól jön egy betegségben eltöltött, esős őszi nap végén. Erőt meríthetünk belőle, és nem utolsó sorban :másnaposságban szenvedőknek is bátran ajánljuk kipróbálásra.
2015. december 5.
Hozzávalók
4 adag- 1 l alaplé
- 25 dkg gomba
- 15 dkg spenót
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej lilahagyma
- gyömbér
- chilipaprika
- 1 citrom
- szójaszósz
- 1 csomag üvegtészta
- 2 tojás
- só, bors
Elkészítés
Az alaplevet felforraljuk. Ebbe kerül bele a felaprított gomba, a megpucolt és alaposan átmosott spenótlevél, 4-5 szelet gyömbér, és pár karika a chiliből, majd 1-2 evőkanálnyi szójaszósz. Belerakjuk a felaprított lilahagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Mikor a zöldségek összeforrtak, beledobjuk az üvegtésztát a levesbe. A tészta pár perc alatt felpuhul, ekkor készítjük el a buggyantott tojásokat, 3 perc alatt készülnek el.
Megosztom barátaimmal