Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ázsiai zöldségleves

Adásban volt: 2014. október 30.
A recepthez tartozó videó
Ez a kicsit csípős, ázsiai leves nagyon jól jön egy betegségben eltöltött, esős őszi nap végén. Erőt meríthetünk belőle, és nem utolsó sorban :másnaposságban szenvedőknek is bátran ajánljuk kipróbálásra.
2015. december 5.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 l alaplé
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • gyömbér
  • chilipaprika
  • 1 citrom
  • szójaszósz
  • 1 csomag üvegtészta
  • 2 tojás
  • só, bors

Elkészítés

Az alaplevet felforraljuk. Ebbe kerül bele a felaprított gomba, a megpucolt és alaposan átmosott spenótlevél, 4-5 szelet gyömbér, és pár karika a chiliből, majd 1-2 evőkanálnyi szójaszósz. Belerakjuk a felaprított lilahagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Mikor a zöldségek összeforrtak, beledobjuk az üvegtésztát a levesbe. A tészta pár perc alatt felpuhul, ekkor készítjük el a buggyantott tojásokat, 3 perc alatt készülnek el.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges, petrezselymes kukoricaleves

Zöldséges, petrezselymes kukoricaleves

Tartalmas, krémes-tejszínes leves, a még zsenge kukoricával a főszerepben. Édes kukorica sok-sok fűszernövénnyel, nem csak vegetáriánusoknak!
Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.