Ázsiai szezámmagos húsgombóc

Hozzávalók
15-20 darab- 80 dkg darált sertéshús
- 1 csokor újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek szezámolaj
- 2 tojás
- 5 dkg szezámmag
- fél dl szójaszósz
- fél dl rizsecet
- 2 ek nádcukor
- chilipaszta
- friss gyömbér
- chili
- 3 ek Hoisin szósz
Elkészítés
A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a két gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket.
200 C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Amíg a húsgombócok sülnek, elkészítjük a chilis-nádcukros páclevet.
A szójaszószt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a rizsecetet, a szezámolajat, egy kevés chilipasztát, nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a Hoisin szószt és összekeverjük, félretesszük.
Ekkorra már elkészülnek a húsgombócok, amiket a sütés után elkezdünk pirítani egy olajos serpenyőben.
Pirulás közben leöntjük a nádcukros-chilis páclével és magas hőfokon ebben sütjük tovább és közben forgatjuk.
Amikor elkészült szezámmaggal meghintjük és keleti káposztasalátával tálaljuk.