Ázsiai grillezett darált hús rizzsel

Hozzávalók
- 1 fej káposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés gyömbér
- só
- bors
- 1 db chilipaprika
- 1 tk szójaszósz
- szezámolaj
- 2 zöldcitrom
- 1 ek olívaolaj
- 25 dkg főtt jázmin rizs
- nádcukor
Elkészítés
A töltelékhez a darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymagerezdeket és a gyömbért. Hozzáadunk egy fej finomra aprított vöröshagymát, egy kevéske szójaszószt és szezámolajat. Összekeverjük.
A káposztát leveleire szedjük. A levelekből a középső, vastag eret kivágjuk. a megmaradt szélekbe pedig egy-egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. Feltekerjük, és szivar alakúra formázzuk. Sorban egy tepsire ültetjük őket. Meglocsoljuk olívaolajjal, szójaszósszal, és megszórjuk egy kevés nádcukorral. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és egy tűzforró serpenyőben, egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Egészen addig nem mozgatjuk, míg el nem kezd karamellizálódni, és csak ekkor sózzuk és borsozzuk.
Szójaszósz és zöldcitrom fele-fele keverékéből, valamint kevés szezámolajból és reszelt gyömbérből mártogatóst készítünk. Ízlés szerint chilipaprikát és nádcukrot is keverhetünk bele.
A grillezett töltött káposztát főtt rizzsel, savanyított retekkel, sült káposztával és ázsiai mártogatóssal tálaljuk.
