Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az Író úr és a grillezett tarja

Cserna-Szabó András a kortárs irodalom meghökkentően fanyar humorú írója, novellásköteteiben rendre jelentős szerepet játszik a gasztronómia, ami nem véletlen, hiszen maga is igencsak jól elboldogul a konyhában.
2016. február 13.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 2-3 szelet csontos sertés tarja

  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés

Íme az egyik kedvenc receptem: veszek a hentesnél néhány szelet se nem vastag, se nem vékony csontos sertéstarját. Ravaszul befűszerezem, ami annyit jelent, hogy megsózom. Ha nagyon apiciusi kedvemben vagyok, némi őrölt borssal is megkínálom a húst. Ha már-már escoffier-i mámorban tombolok, akkor zúzott fokhagymával is megkenem, de inkább nem. Parázs fölé, rácsra helyezem a húsokat, és megsütöm, de nem nagyon, csak éppen annyira, hogy belül rózsaszín maradjon a hús, de azért puha, omlós legyen. A tarját átjárja a hús első fűszere: a füst.
Friss paradicsommal vagy hideg kovászos uborkával és lágy fehérkenyérrel fogyasztom. Hozzá minimalistákat olvasok: Tömörkényt, Carvert vagy IKEA-katalógust.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis tarja sült zellerrel

Tepsis tarja sült zellerrel

Az egyszerű sült tarját feldobtuk egy kis tejszínnel és sült zellerrel. Az eredmény leírhatatlan, ezért el kell készíteni!
Az 5 legjobb malacság

Az 5 legjobb malacság

Ti rákerestetek a tarjára, mi pedig kíváncsiak voltunk, ezek közül melyik az az öt recept, ami a legjobban tetszett nektek ebben a témakörben. Házisertés, mangalica, egyben sütve, szeletelve, kolbásznak, nyárson vagy grillezve. A tarja számtalan felhasználási módjából mi most ötöt mutatunk meg nektek.
Ínyenc sertésragu tésztával

Ínyenc sertésragu tésztával

Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti. Szinte az egész világot beutazta már, így volt lehetősége elég sok nemzet ételét megkóstolni. A japán és a mexikói ételek a kedvencei. Családjával együtt nagy halászlé kedvelő, de a halat minden más formában is szeretik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!