Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.
2015. december 4.

Hozzávalók

  • 1 kígyóuborka
  • 2 avokádó
  • 1 salotta hagyma vagy kis fej vöröshagyma
  • 1 lime leve (3-4 evőkanál)
  • 6-8 evőkanál olívaolaj
  • kis csokor koriander (kb. 12 szál)
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A meghámozott hagymát egészen apróra vágjuk és két nagy csipet sóval összekeverjük. Így hagyjuk, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

A megmosott uborka két végét levágjuk és a megmaradt részt feldaraboljuk kedvünk szerint. Én félkörre vagy negyedelni szoktam (a képen mini kígyóuborka van, azért kerek). Az avokádót kettévágjuk, elcsavarjuk a felső részét és lehúzzuk a héját. Kivesszük a magját és felkockázzuk.

Felaprítjuk a koriandert is, mehet nyugodtan a szára is a kés alá. A hagymához csavarjuk a zöld citrom levét, kikeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a koriandert, borsozzuk és kiegészítjük a sózást is.

Egy mélyebb salátástában összekeverjük a feldarabolt uborkát az öntettel és óvatosan beleforgatjuk az avokádót is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!