
Avokádós uborkasaláta
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka
- 2 avokádó
- 1 salotta hagyma vagy kis fej vöröshagyma
- 1 lime leve (3-4 evőkanál)
- 6-8 evőkanál olívaolaj
- kis csokor koriander (kb. 12 szál)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A meghámozott hagymát egészen apróra vágjuk és két nagy csipet sóval összekeverjük. Így hagyjuk, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
A megmosott uborka két végét levágjuk és a megmaradt részt feldaraboljuk kedvünk szerint. Én félkörre vagy negyedelni szoktam (a képen mini kígyóuborka van, azért kerek). Az avokádót kettévágjuk, elcsavarjuk a felső részét és lehúzzuk a héját. Kivesszük a magját és felkockázzuk.
Felaprítjuk a koriandert is, mehet nyugodtan a szára is a kés alá. A hagymához csavarjuk a zöld citrom levét, kikeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a koriandert, borsozzuk és kiegészítjük a sózást is.
Egy mélyebb salátástában összekeverjük a feldarabolt uborkát az öntettel és óvatosan beleforgatjuk az avokádót is.