
Avokádós kaszinótojás
Az avokádó semleges íze miatt bármilyen ételhez jól passzolhat, krémessége pedig kifejezetten jól jön hagyományos húsvéti ételünk, a kaszinótojás esetében.
Hozzávalók
20 darabhoz- 10 db tojás
- 1 db érett avokádó
- 2 ek. mustár
- 2 ek. natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt fekete bors
- friss fodros petrezselyem
Elkészítés
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízbe áztatva megpucoljuk. Kettévágjuk, és óvatosan kikanalazzuk a tojások sárgáját, amit a puha avokádóval együtt pépesítünk. Összekeverjük a mustárral, a joghurttal, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az elkészült krémet habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük, és csillagcsövön keresztül visszatöltjük a félbevágott tojásfehérjébe.
Friss fodros petrezselyemmel díszítve tálaljuk.