
Avokádós csokikrémes torta
Hozzávalók
20 cm-es tortaformához- 2 tojás
- 3 evőkanál zabliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej vagy víz
- 1 teáskanál sütőpor
- kókuszolaj
- 1 érett avokádó
- 200 g málna
- 3 evőkanál eritrit
- málna
Elkészítés
Mindent egészségesebben, még a csokoládétortát is. Az avokádó egy nagyon sokrétűen felhasználható alapanyag, hiszen fűszerek nélkül nincs jellegzetes íze, így akár édesíteni is lehet, felhasználva krémességét, magas vitamin- és „szívbarát” zsírtartalmát.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra légkeveréssel.
1.Összekeverjük a zablisztet, a kakaóport, a sütőport, az eritritet, a tojássárgákat és a tejet vagy vizet.
2.A tojásfehérjéket habbá verjük és a többi hozzávalóhoz adjuk.
3.Kókuszolajjal kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát és beleötnjük a tésztát.
4.A felmelegedett sütőbe toljuk kb. 20 percre.
5.Amíg sül a tészta, egy aprítógépben összekeverjük az érett avokádót a málnával és az eritrittel, ez lesz a krém a tortán.
6.Ha megsült és kihűlt a tortalap, eloszlatjuk rajta a krémet és málnaszemekkel díszítjük.
7.A tortát legalább 30 percre fagyasztóba tesszük, hogy megszilárduljon a krém, de akár tovább is itt tarthatjuk és fogyaszthatjuk “fagyi tortaként”.
