
Avokádós cikória saláta, kéksajttal és dióval
Klasszikus francia előétel kicsit átgondolva. A roppanósságért a dió és persze a friss salátalevél felel, míg az avokádó és a kéksajt a krémességét adja hozzá ehhez az egyszerű, de különleges salátához. Ünnepi asztalon előételként vagy hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.
2016. március 22.
Hozzávalók
4 adag- 4 db cikória
- 1 avokádó
- 50 g kéksajt
- pár szem dió
- 1 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál tejszín
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A cikória végét levágjuk, így nem lesz keserű, külső leveleit megmossuk és egymás után leszedegetjük. (Vagy ketté szeljük és a torzsáját kivágjuk, így magától esik leveleire.) Az így kapott csónakokat tányérokra rendezzük. Ketté vágjuk az avokádót és meghámozzuk. Tetszőleges méretű darabokra vágjuk és a levelekre halmozzuk. A kéksajtot az avokádóra morzsoljuk és megszórjuk a dióval.
Az ecetből, olívaolajból és a tejszínből homogén öntetet keverünk egy csipet sóval és némi frissen őrölt borssal és tálalás előtt a salátára kanalazzuk.
Megosztom barátaimmal