Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádós cikória saláta, kéksajttal és dióval

Klasszikus francia előétel kicsit átgondolva. A roppanósságért a dió és persze a friss salátalevél felel, míg az avokádó és a kéksajt a krémességét adja hozzá ehhez az egyszerű, de különleges salátához. Ünnepi asztalon előételként vagy hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.
2016. március 22.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 db cikória
  • 1 avokádó
  • 50 g kéksajt
  • pár szem dió
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál tejszín

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A cikória végét levágjuk, így nem lesz keserű, külső leveleit megmossuk és egymás után leszedegetjük. (Vagy ketté szeljük és a torzsáját kivágjuk, így magától esik leveleire.) Az így kapott csónakokat tányérokra rendezzük. Ketté vágjuk az avokádót és meghámozzuk. Tetszőleges méretű darabokra vágjuk és a levelekre halmozzuk. A kéksajtot az avokádóra morzsoljuk és megszórjuk a dióval.

Az ecetből, olívaolajból és a tejszínből homogén öntetet keverünk egy csipet sóval és némi frissen őrölt borssal és tálalás előtt a salátára kanalazzuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia almás sütemény

Francia almás sütemény

Klasszikus, francia, almás tarte. Se több, se kevesebb.
Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő

Retekvaj, az univerzális tavaszi kiegészítő

Tavaszi vitaminbomba. Kínálhatjuk előételnek, borkorcsolyának, tehetjük ünnepi asztalra, vagy egy jól elkészített steak mellé. De egy hétköznapi vacsorára hajába főtt krumplira vagy csak egy pirítósra kenve és mellé egy pohár hűvös fehérbor, tökéletes választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.