
Avokádókrémmel töltött csirkemell
Az egészben sült natúr csirkemellet sokkal izgalmasabbá tehetjük, ha ízletes avokádókrémet töltünk a közepébe.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 egész csirkemell filé
- himalája só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- ½ puha avokádó
- ½ paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- lila hagyma ízlés szerint
- 1/2 citrom
- olívaolaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
A csirkemellet megtisztítjuk, majd egyenként „szétnyitjuk” őket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Az avokádót villával pépesítjük, majd összekeverjük a felkockázott paradicsommal, a finomra aprított lila hagymával, az összezúzott fokhagymával és egy kevés citromlével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk is.
A csirkemell szeleteken eloszlatjuk az avokádókrémet, majd félbehajtjuk, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük.
Egy acélnyelű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 3-3 perc alatt megpirítjuk rajta a töltött csirkemellek mindkét oldalát. Lefedjük a serpenyőt alufóliával, és az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ezután eltávolítjuk a fóliát és 5 percig tovább pirítjuk a hússzeleteket.