Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádókrémmel töltött csirkemell

Turbózzuk fel a sült csirkét! Az avokádós csirkesalátát senkinek sem kell bemutatni, de mit szólnátok, ha ezúttal a csirke avokádókrémmel sülne készre a sütőben?
2019. március 20.

Az egészben sült natúr csirkemellet sokkal izgalmasabbá tehetjük, ha ízletes avokádókrémet töltünk a közepébe.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 egész csirkemell filé
  • himalája só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • ½ puha avokádó
  • ½ paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • lila hagyma ízlés szerint
  • 1/2 citrom
  • olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.

A csirkemellet megtisztítjuk, majd egyenként „szétnyitjuk” őket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Az avokádót villával pépesítjük, majd összekeverjük a felkockázott paradicsommal, a finomra aprított lila hagymával, az összezúzott fokhagymával és egy kevés citromlével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk is.

A csirkemell szeleteken eloszlatjuk az avokádókrémet, majd félbehajtjuk, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük.

Egy acélnyelű serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 3-3 perc alatt megpirítjuk rajta a töltött csirkemellek mindkét oldalát. Lefedjük a serpenyőt alufóliával, és az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ezután eltávolítjuk a fóliát és 5 percig tovább pirítjuk a hússzeleteket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes zöldborsófőzelék falafelgolyóval

Krémes zöldborsófőzelék falafelgolyóval

Klasszikus recept növényi hozzávalókból készítve.
Sült túrós zabpalacsinta

Sült túrós zabpalacsinta

Holnap palacsinta világnap lesz, kezdjétek el már ma a készülődést Gökler Kriszti egészséges rakott palacsintájával.
Citrusos pite

Citrusos pite

Könnyű citrusos-kókuszos süti csupa egészséges hozzávalóból.

Napi ajánlatunk

Top videók