
Aszalt szilvás cantuccini
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió
- 10 dkg aszalt szilva
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 kisebb citrom reszelt héja és a fél citrom leve
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Az aszalt szilvát, a diót és a csokoládét apró darabokra vágjuk.
A vajat a tojásokkal, a kétféle cukorral és a csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt hozzávalókat, a lisztet a szódabikarbónát, a fahéjat, a citromot és a citrom levét.
Kézzel alaposan összedolgozzuk, ha esetleg ragadna a massza, akkor még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Az a jó, ha egy tömény, jól formázható massza a végeredmény.
A tésztát kétfelé osztjuk, és rudat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A két rudat 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ezután kivesszük, és várunk néhány percet, majd egy éles késsel feldaraboljuk a rudakat. A kekszeket visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük és szárítjuk.
Ugyanis ennél a süteménynél egyáltalán nem baj, ha kiszárad és ropogós lesz.