Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

Adásban volt: 2014. január 2.
A recepthez tartozó videó
A káposzta és a sárgabarack ízjátéka a bulgurral nemcsak köretként, hanem akár egy laza másodikként is megállja a helyét.
2016. március 4.

Hozzávalók

3-4
  • 20 dkg finom szemcséjű bulgur
  • fél kelkáposzta
  • aszalt sárgabarack
  • olívaolaj
  • citromlé

Elkészítés

A bulgurt megsózzuk és 4 deci forrásban lévő vízzel leöntjük.

A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy felforrósított serpenyőbe kevés olajat öntünk, rádobjuk a káposztát, hagyjuk kicsit karamellizálódni, amikor már kicsit megpirult, akkor sózzuk, borsozzuk, és kicsit átforgatjuk.

A sárgabarackot apró kockákra vágjuk és a piruló kelkáposztához adjuk. A megduzzadt bulgurt egy villával fellazítjuk, adunk hozzá egy kevés olívaolajat és egy fél citrom levét, majd hozzáforgatjuk a kelkáposztát a sárgabarackkal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mazsolás bulgur

Nem csak krumpli, rizs és tészta létezik! A mai köret inkább legyen az édeskés mazsolás bulgur!
Okos magvak

Okos magvak

Most, hogy a quinoát már több szólamban is tudjuk, jöhet a refrén: a hajdina és az amarant is megér egy kis gyakorlást.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.