Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur
Adásban volt: 2014. január 2.
A recepthez tartozó videó

A káposzta és a sárgabarack ízjátéka a bulgurral nemcsak köretként, hanem akár egy laza másodikként is megállja a helyét.
2016. március 4.
Hozzávalók
3-4- 20 dkg finom szemcséjű bulgur
- fél kelkáposzta
- aszalt sárgabarack
- olívaolaj
- citromlé
Elkészítés
A bulgurt megsózzuk és 4 deci forrásban lévő vízzel leöntjük.
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy felforrósított serpenyőbe kevés olajat öntünk, rádobjuk a káposztát, hagyjuk kicsit karamellizálódni, amikor már kicsit megpirult, akkor sózzuk, borsozzuk, és kicsit átforgatjuk.
A sárgabarackot apró kockákra vágjuk és a piruló kelkáposztához adjuk. A megduzzadt bulgurt egy villával fellazítjuk, adunk hozzá egy kevés olívaolajat és egy fél citrom levét, majd hozzáforgatjuk a kelkáposztát a sárgabarackkal.
Megosztom barátaimmal