
Aszalt gyümölcsös keksz
Hozzávalók
kb. 40 db- 40 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor (nád- kristály vegyesen)
- 15 dkg csokoládé (fehér-ét vegyesen)
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja, leve
- 2 tojás
- 1-1,5 dl víz
Elkészítés
Összekeverjük a lisztet és a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a feldarabolt csokit, az aszalt gyümölcsöket, a citrom héját és levét, a tojásokat, végül a vizet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
A sütőlapra evőkanálnyi tésztakupacokat teszünk, egymástól kellő távolságra.
190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácson hűtjük ki. Márthatjuk csokoládéba is.
