Arab citromtorta

Hozzávalók
- 5 db kezeletlen héjú citrom
- 25 dkg cukor
- 3 db tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1/2 vaníliarúd
- őrölt kardamom
- só
- sütőpor
Elkészítés
A cukrot forró serpenyőben elkezdjük karamellizálni.
Közben 2-3 db citromot vékony karikákra vágunk, magokat eltávolítjuk.
Ha elkészült a karamella, egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. A citrom szeleteket a karamellás tortaforma aljába rendezzük körkörösen.
Összeállítjuk a tésztát: a tojásokat kikeverjük négy evőkanál cukorral. Ha kifehéredett, belereszeljük két citrom héját és hozzáadjuk a levüket is. Csipet só és az olvasztott vaj, hozzáadása után ismét összekeverjük.
Jöhet bele a liszt, a sütőpor, a fél rúd vanília kikapart belseje és a kardamom. Jól összekeverjük és ráöntjük a karamellás citromokra.
170-180 fokos sütőben, 45-50 percig sütjük.
Ha kész, csak akkor vegyük ki a formából, ha már kihűlt. Citrom fagyival, mascarponéval vagy kikevert török joghurttal tálaljuk.
