Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Angol palacsinta

2016. szeptember 11.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 1.25 csésze tej
  • 3.5 csésze liszt
  • 1.25 csésze langyos víz
  • 2 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva, majd lehűtve
  • 1 evőkanál méz
  • 2.5 teáskanál instant élesztő
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál finomszemű tengeri só
  • sütőspray
  • Eszköz: 1.5 cm-es fémgyűrűk
  • A habos vajhoz:
  • 1 csésze hideg tejszín
  • 1 csipet só
  • Narancsos-áfonyalekvárhoz:
  • 8 közepes narancs
  • 4 citrom
  • 2 csésze friss áfonya
  • 6 csésze cukor
  • 2 tasak pektin

Elkészítés

Egy kis lábosban langyosítsuk meg a tejet. Keverjük össze a lisztet, a vizet, a vajat, a mézet, az élesztőt, a sütőport és a sót a konyhai robotgép táljában. A dagasztókarral magas fordulaton dolgozzuk össze a tésztát kb. 2 perc alatt. Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk buborékosra kelni, 1 óra alatt.

Olajjal kenjünk ki egy öntöttvas vagy tapadásmentes serpenyőt, és közepes fokozaton melegítsük 5 percen át. Fújjuk be sütőspray-vel a fém gyűrűket, és tegyük a serpenyőbe. Töltsünk meg minden gyűrűt 0.25 csészényi tésztával. Süssük addig, amíg a kis palacsinták már egyben maradnak, és amíg az aljuk enyhén megbarnul, 3-5 alatt.

Óvatosan távolítsuk el a gyűrűket, fordítsuk meg a palacsintákat, és süssük, amíg teljesen átsül, és a másik oldala is aranybarnává válik. Amíg sülnek, mossuk el, és olajozzuk be újra a gyűrűket a következő adaghoz.

Kenjük meg a kész palacsinták tetejét habos vajjal és a narancsos-áfonyalekvárral. Vagy vágjuk ketté a palacsintát, mint az angol muffint, pirítsuk be, és utána kenjük meg.

 A lekvár készítése:

Burgonyahámozóval hámozzuk meg a narancsokat és a citromokat, majd a héjakat vágjuk apró darabokra. Tegyük félre.

Hámozzuk le a maradék fehér héjat a gyümölcsökről, és dobjuk ki. Vágjuk a citrusokat apróra, a levet is őrizzük meg.

Tegyük a héjat 1.5 csésze vízzel egy közepes lábosba, és magas fokozaton forraljuk fel. Vegyük vissza a fokozatot, és lefedve főzzük 20 percig, időnként megkeverve. Adjuk hozzá az összevágott gyümölcsöket és a gyümölcslevet, és lefedve, alacsony fokozaton főzzük további 7 percig. Adjuk hozzá az áfonyát, és főzzük még 3 percig.

Keverjük hozzá a cukrot. Melegítsük a keveréket, amíg fel nem forr, és folyamatosan kevergetve főzzük pontosan 1 percig. Keverjük hozzá a pektint. Vegyük le a tűzhelyről, és fém kanállal távolítsuk el a habot.

 Habos vaj készítése:

Keverjük ösze a tejszínt és a sót a konyhai robotgép táljában. A habverő karral verjük addig, amíg a tejszín vajszerűvé válik. Habkártyával tegyük át egy tálba, és tálalás előtt hűtsük legalább 15 percig.

Forrás: cookingchanneltv.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Palacsintatorony gyümölcsszósszal

Palacsintatorony gyümölcsszósszal

Ez a hatalmas adagnak látszó palacsintatorony csupa természetes és egészséges alapanyagból készült. Jó reggelit kívánunk!
Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Ezentúl nem kell nélkülöznie a palacsintát annak sem, aki nem fogyaszt tejet vagy tojást!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!