Angol palacsinta (crumpets), házi eperdzsem

Hozzávalók
- 175 g BL80 kenyérliszt
- 175 g BL55 liszt
- 14 g instant élesztő
- sütőpor
- 1 ek cukor
- 3,5 dl meleg tej
- 1,7 dl meleg víz
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- olaj a sütéshez
- 30 dkg eper
- tejszínhab a tálalásoz
Elkészítés
Crumpets
Összekeverjük a liszteket, a sütőport, az élesztőt, a tejet és a vizet kisebb adagokban annyit, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kevés cukrot is teszünk hozzá, a végeredmény egy folyósabb nokedlitészta legyen.
30-40 percig pihentetjük a tésztát, míg megkel.
Ha megkelt, kevés olívaolajjal kikent serpenyőbe egy merőkanálnyi adagot teszünk és kisütjük.
Eperdzsem
Az epreket kicsumázzuk, félbe vágjuk és egy serpenyőben elkezdjük melegíteni. Megszórjuk kevés cukorral és lime levet csepegtetünk rá. Egy krumplinyomóval nagyjából szétnyomkodjuk és elforraljuk a levét. Végül reszelünk bele lime héjat.
A palacsintákat eperdzsemmel és tejszínhabbal tálaljuk.
