Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Angol palacsinta (crumpets), házi eperdzsem

Adásban volt: 2016. június 30.
A recepthez tartozó videó
Egy újabb nemzet palacsintájával bővíthetjük a repertoárunkat. Ráérős reggelire, villámgyors vacsorára.
2016. július 3.

Hozzávalók

  • 175 g BL80 kenyérliszt
  • 175 g BL55 liszt
  • 14 g instant élesztő
  • sütőpor
  • 1 ek cukor
  • 3,5 dl meleg tej
  • 1,7 dl meleg víz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • 30 dkg eper
  • tejszínhab a tálalásoz

Elkészítés

Crumpets

Összekeverjük a liszteket, a sütőport, az élesztőt, a tejet és a vizet kisebb adagokban annyit, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kevés cukrot is teszünk hozzá, a végeredmény egy folyósabb nokedlitészta legyen.
30-40 percig pihentetjük a tésztát, míg megkel.

Ha megkelt, kevés olívaolajjal kikent serpenyőbe egy merőkanálnyi adagot teszünk és kisütjük.

Eperdzsem

Az epreket kicsumázzuk, félbe vágjuk és egy serpenyőben elkezdjük melegíteni. Megszórjuk kevés cukorral és lime levet csepegtetünk rá. Egy krumplinyomóval nagyjából szétnyomkodjuk és elforraljuk a levét. Végül reszelünk bele lime héjat.

A palacsintákat eperdzsemmel és tejszínhabbal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Másnapos palacsinta

Másnapos palacsinta

Előfordulhat, hogy megmarad a palacsinta? Ha igen, akkor karamellizáljuk meg, és máris újra éltre kel.
Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Ezentúl nem kell nélkülöznie a palacsintát annak sem, aki nem fogyaszt tejet vagy tojást!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!