
Amúrfilé serpenyős, magyaros körettel
Hozzávalók
- 4 szelet amúrfilé (bármilyen más folyóvízi halfilével)
- 2-3 db gomba (vargánya, barna csiperke)
- 10 dkg füstölt húsos mangalicaszalonna
- 10 db burgonya
- 4 paradicsom
- friss petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
- kevés vaj
- pár csepp fehérborecet
Elkészítés
A burgonyát vágjuk félbe és sós vízben főzzük puhára. A szalonnát vágjuk gyufaszálnyi csíkokra és egy serpenyőben süssük ki, majd szedjük ki a zsírból. A halfiléket sütés előtt 10 perccel sózzuk be. A gombákat és a paradicsomot vágjuk cikkekre és kicsit sózzuk be. Halak sütésénél nagyon fontos, hogy a bőrüket töröljük szárazra és forró serpenyőbe tegyük sülni. Először a köretet készítsük el. A szalonna sütésénél visszamaradt zsírban pirítsuk meg a félbevágott megfőzött burgonyát. Erre dobjuk a gombát, majd ha megpirult és elfőtte a levét, a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a petrezselymet, tegyünk rá pár csepp ecetet és egy darabka vajat. Ezzel a körettel tálaljuk a halat.
Igazi magyaros fogás, ami ráadásul fél óra alatt elkészül.
