Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Amúrfilé serpenyős, magyaros körettel

Pataky Péter egy nyarat idéző halas-serpenyős fogást készített. Egészséges, színes fogás, amit könnyedén elkészíthetünk. A legjobb, hogy a fő alkotóelemek variálhatók és behelyettesíthetők azzal, ami otthon van.
2016. január 14.

Hozzávalók

  • 4 szelet amúrfilé (bármilyen más folyóvízi halfilével)
  • 2-3 db gomba (vargánya, barna csiperke)
  • 10 dkg füstölt húsos mangalicaszalonna
  • 10 db burgonya
  • 4 paradicsom
  • friss petrezselyem

  • bors
  • olívaolaj
  • kevés vaj
  • pár csepp fehérborecet

Elkészítés

A burgonyát vágjuk félbe és sós vízben főzzük puhára. A szalonnát vágjuk gyufaszálnyi csíkokra és egy serpenyőben süssük ki, majd szedjük ki a zsírból. A halfiléket sütés előtt 10 perccel sózzuk be. A gombákat és a paradicsomot vágjuk cikkekre és kicsit sózzuk be. Halak sütésénél nagyon fontos, hogy a bőrüket töröljük szárazra és forró serpenyőbe tegyük sülni. Először a köretet készítsük el. A szalonna sütésénél visszamaradt zsírban pirítsuk meg a félbevágott megfőzött burgonyát. Erre dobjuk a gombát, majd ha megpirult és elfőtte a levét, a paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a petrezselymet, tegyünk rá pár csepp ecetet és egy darabka vajat. Ezzel a körettel tálaljuk a halat.
Igazi magyaros fogás, ami ráadásul fél óra alatt elkészül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pontyfilézés mesterfokon

Pontyfilézés mesterfokon

A pontyot sokan szeretik, de vannak, akik szerint macerás az elkészítése. Pataky Péter megmutatja, hogyan kell elkészíteni a tökéletes pontyfilét, ami sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk.
Őszi főzelék pontyfilével

Őszi főzelék pontyfilével

Nagyon könnyű, nagyon egészséges vacsora vagy ebéd, sok-sok őszi zöldséggel és ropogósra sütött halfilével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.