Amerikai csirkenyalóka

Hozzávalók
- 12 db csirkeszárny
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- 1 dl majonéz
- 10 dkg lágy kecskesajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 db jalapeno paprika
- olaj a sütéshez
- szeletelt sonka
Elkészítés
A csirkeszárnyak felső részét egy óvatos mozdulattal törjük meg, úgy hogy a tőnél lévő két csont kiugorjon. A vékonyabbik csontot felfelé toljuk és kihúzzuk. A szárny felső részét levágjuk, így a kifordított csontos rész lesz a “nyalóka”.
a nyalókákat a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk
Közben a jalapeno paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, megtöltjük a lágy sajttal és körbetekerjük a szelet sonkával. Ezt is bepanírozzuk. Bő, forró olajban a csirkenyalókákkal együtt kisütjük.
