Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almaszószos müzliszelet

Ezt tedd a gyerkőc uzsonnás dobozába!
2019. január 14.

Almaszószt nagyon egyszerűen készíthettek a meghámozott, feldarabolt alma megpárolásával, de az sem baj, ha nincs rá időtök, hiszen mind a két nagy diszkontlánc kínálatában kapható üveges kiszerelésben. Banán helyett most ezzel készítettem házi müzliszeletet, variálható, isteni finom alaprecept következik.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 30 dkg almaszósz
  • 30 dkg zabpehely (nagy szemű)
  • 10 dkg dió, ebből kb. 4 dkg megőrölve, a többi durvára vágva
  • 10 dkg apróra kockázott ananász
  • 4 tojássárgája

Elkészítés

Ami még jöhet bele:

– a diót mogyoró, mandula vagy kesudió is kiválthatja

– az őrölt olajos mag helyett adhattok hozzá kókuszreszeléket

– az ananász helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt is tehettek bele, apró kis étcsoki darabok sem rontják el

– ízesíthetitek a keveréket fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel vagy kínai ötfűszerrel

– az őrleményt kiválthatjátok kakaóporral

Az almaszószt keverőtálba kanalazzuk, ha vannak benne nagyobb darabok, azokat villával simára törjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet, az őrölt és a darabolt diót, az ananászt és a tojássárgájákat. Fontos, hogy a nedves hozzávalók mindenhol érjék a száraz összetevőket. 10 percet állni hagyjuk.

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír a tepsi oldalát is fedje. Érdemes úgy választani tepsit vagy sütőtálat, hogy szélessége megegyezzen a müzliszeletek kívánt hosszúságával, így egyszerű lesz a szeletelés. Belenyomkodjuk a masszát kb. 1,5 cm vastagon.

190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük, amíg a teteje megkeményedik. Ekkor a sütőpapírral óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát további kb. 8-10 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hűlés közben még szilárdulni fog. Ezután szépen szeletelhető. Tároljuk légmentesen!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés cassoulet

Csirkés cassoulet

Hideg napok melengető egytálétele.
Citrusos zabpalacsinta

Citrusos zabpalacsinta

A tésztába sem liszt, sem hozzáadott cukor sincs!
Almás-sajtos rétes

Almás-sajtos rétes

Egyszerű, de nagyon ízletes köret sült húsok mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!