Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás fehérrépa krémleves

Adásban volt: 2014. február 4.
A recepthez tartozó videó
A fehérrépa jellegzetes, földes ízét a krumpli és az alma finoman meglágyítja, ebben az őszi napokra kifejezetten ajánlott megunhatatlan krémlevesben.
2015. november 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 közepes burgonya felkockázva
  • 1 közepes alma
  • 1/2 fej hagyma
  • olívaolaj
  • 4-5 dkg vaj
  • 4,5 dl húsleves
  • 1,5 dl tej

  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Vajon és olívaolajon üvegesre dinszteljük a hagymát.
Közben meghámozzuk és felkarikázzuk a fehérrépákat, majd hozzáadjuk a hagymához.
Majd a felkockázott krumplit is rátesszük és összeforgatjuk, felöntjük leszűrt húslevessel.
Amikor krumpli és a fehérrépa megpuhult, hozzáadunk egy meghámozott és felkockázott almát.
Amikor az összes hozzávaló elég puha, botmixerrel pürésítjük a levest.
Végül hozzáadunk egy kis vajat, tejet és szerecsendiót.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres magok

Fűszeres magok

Könnyen elkészíthető ropogtatnivaló, amivel csak egy baj van, ha egyszer elkezdjük enni, utána nem lehet abbahagyni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!