Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás zellerkrémleves

Adásban volt: 2015. november 10.
A recepthez tartozó videó
Krémes, selymes és villámgyorsan elkészíthető ez az őszi krémleves. Pirított kaláccsal az igazi!
2015. november 10.

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 1 db zeller
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl kókusztej
  • 5 dl alaplé
  • szerecsendió

  • 2 szelet fonott kalács

Elkészítés

A zellert meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk picit.
Az almákat hámozás nélkül kimagozzuk és felkockázzuk és a zellerhez adjuk. Ezt is átforgatjuk a vajban és hagyjuk, hogy dinsztelődjön.
Felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük. Leturmixoljuk és egy szűrőn átszűrjük. Sózzuk, hozzáöntjük a tejszínt és a kókusztejet és szerecsendiót reszelünk bele.

Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, karamellizáljuk és lepirítjuk benne a kalács szeleteket, mindkét oldalukon.

A leveset a pirított kaláccsal tálaljuk.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Körtés zellerleves

Körtés zellerleves

A ősz ízei, egy friss krémlevesben, melyet akár hidegen is ehetünk.
Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Roppanós paradicsomos zellerfőzelék

Tudom, hogy a zeller nem az a tipikus főzelékféle. És azt is tudom, hogy sokan nem is igazán kedvelik. Én mégis arra biztatnék mindenkit, hogy adjanak neki egy esélyt, hiszen megérdemli. Ez a főzelék önmagában is finom, de egy szaftos, omlós hússzelettel az igazi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!