Almás zellerkrémleves

Hozzávalók
- 3 db alma
- 1 db zeller
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl kókusztej
- 5 dl alaplé
- szerecsendió
- só
- 2 szelet fonott kalács
Elkészítés
A zellert meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk picit.
Az almákat hámozás nélkül kimagozzuk és felkockázzuk és a zellerhez adjuk. Ezt is átforgatjuk a vajban és hagyjuk, hogy dinsztelődjön.
Felöntjük az alaplével és 10 percig főzzük. Leturmixoljuk és egy szűrőn átszűrjük. Sózzuk, hozzáöntjük a tejszínt és a kókusztejet és szerecsendiót reszelünk bele.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, karamellizáljuk és lepirítjuk benne a kalács szeleteket, mindkét oldalukon.
A leveset a pirított kaláccsal tálaljuk.
