Almás süti

Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 4 db alma
- barna cukor
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A barna cukorból és egy korty vízből karamellt készítünk a serpenyőben. Első körben még megkeverhetjük, aztán hagyjuk karamellizálódni.
Közben az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és felszeleteljük. Az almaszeleteket kör alakban lerakjuk a karamelles serpenyőbe és lehúzzuk a tűzről.
Egy tányér segítségével, ami pont akkora, mint a serpenyő belső átmérője, körbevágjuk a kihajtogatott leveles tésztát. Ezt aztán ráborítjuk az almákra, a közepén vágunk egy pici lyukat, ahol a gőz távozhat, majd serpenyővel együtt a sütőbe tesszük.
Mikor a tészta aranybarnára sült, kivesszük a sütőből és egy tányér segítségével kifordítjuk a serpenyőből. Vanília fagylalttal tálaljuk.
