Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás süti

Adásban volt: 2015. november 18.
A recepthez tartozó videó
A franciák méltán híres almás sütijének, a tarte tatin-nek, a villámgyors verziója. Mindössze három hozzávalóból csodákra leszünk képesek 20 perc alatt.
2015. november 18.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • barna cukor

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A barna cukorból és egy korty vízből karamellt készítünk a serpenyőben. Első körben még megkeverhetjük, aztán hagyjuk karamellizálódni.

Közben az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és felszeleteljük. Az almaszeleteket kör alakban lerakjuk a karamelles serpenyőbe és lehúzzuk a tűzről.

Egy tányér segítségével, ami pont akkora, mint a serpenyő belső átmérője, körbevágjuk a kihajtogatott leveles tésztát. Ezt aztán ráborítjuk az almákra, a közepén vágunk egy pici lyukat, ahol a gőz távozhat, majd serpenyővel együtt a sütőbe tesszük.

Mikor a tészta aranybarnára sült, kivesszük a sütőből és egy tányér segítségével kifordítjuk a serpenyőből. Vanília fagylalttal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

10 őrült jó variáció almás pitére

10 őrült jó variáció almás pitére

Fűszeres alma illata száll a sütőből...kell ennél több egy gyönyörű napsütéses őszi délután? A hideg napok még csak most jönnek és valahogy át kell vészelnünk jövő tavaszig. Csempésszünk hát egy kis változatosságot a hideg hétköznapokba! 10 remek ötlet, hogyan variálhatjuk meg az almás pitét.
Almás krémes házilag

Almás krémes házilag

Az arany színűre, ropogósra sült vékony tésztalapok közé a tejszínes, vaníliás krémre karamellizált alma kerül. Az így elkészült almás krémes egyszerűen felejthetetlen.
Almás palacsinta

Almás palacsinta

Egyszerű, téli édesség az almás palacsinta, amit minden gyerek szeret!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.