Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás-sajtos rétes

Egyszerű, de nagyon ízletes köret sült húsok mellé.
2019. január 4.

A maradékmentés mellett januárban arra is törekszem, hogy minél kevesebb alapanyagból kreáljak finom ételeket az asztalra. A 6 lapos réteslapból két ételt is szoktam készíteni: a feléből ezt a sós rétest, amit általában sült tarja vagy csirke köreteként tálalok fel. Olyan laktató, hogy 1 rúd bőven elég belőle. A maradék 3 lapot sem dobom ki, hűtő- és kamratakarítás címszóval édes rétest készítek belőle citromos-mazsolás túróval, ricottával, meggyes mákkal vagy éppen körtével és dióval töltve, így a másnapi desszertünket is letudom egy sütéssel.

Hozzávalók

1 rúdhoz
  • 2 db közepes méretű alma
  • 20 dkg krémfehérsajt
  • 10 dkg camembert sajt
  • só, őrölt fekete bors
  • 3 db réteslap
  • olaj a kenéshez
  • 4-5 evőkanál megpirított, finomra őrölt dió

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk az összemorzsolt krémfehérsajtot és az apró kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, borsozzuk.

Kiterítünk egy réteslapot egy tiszta konyharuhára. Vékonyan megkenjük olajjal, és rátesszük a 2. lapot. Erre szintén olaj, majd a 3. lap kerül. A tészta 1/3-ára (a széleket üresen hagyva) őrölt diót szórunk. Kiterítjük rajta a tölteléket, a széleket felhajtjuk, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk.

A rétest sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, tetejét átkenjük olajjal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Pihentetjük, majd felszeleteljük.

 

Tipp: A várakozó másik 3 réteslapot takarjuk le éppen benedvesített konyharuhával, hogy felhasználásig ne száradjanak ki.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Halas-brokkolis lasagne

Halas-brokkolis lasagne

A január maradékmentő hónap!

Fetás húsgombócok téli salátával

Másnapos ebéd a javából…
Csirkés-kukoricás enchilada

Csirkés-kukoricás enchilada

Forró, krémes, fűszeres és sajtos...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!