
Almás pités falatok
Hozzávalók
- ¼ csésze világos barna cukor
- 1 teáskanál almás pite fűszerkeverék, plusz ¼ teáskanálnyi a szóráshoz
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- ½ csésze apróra vágott pekándió
- 1 nagy Granny Smith alma, kimagozva, 8 szeletre vágva
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot az almás pite fűszerkeverékkel, és tegyük félre.
3. Olvasszuk meg a vajat, és tegyük bele az almaszeleteket.
4. A leveles tésztából vágjuk háromszögeket. A háromszögeket rendezgessük el egy sütőpapírral beterített tepsin. A barna cukros keveréket egyenletesen osszuk el a háromszögeken.
5. Szórjuk meg őket az apróra vágott pekándióval.
6. Tegyünk 1-1 almaszeletet minden háromszög szélesebb végéhez. Tekerjük rá a tésztát az szeletekre.
7. Egy kis vajjal kenjünk és egy kis fűszerkeverékkel szórjuk meg a tekercseket.
8. Süsük 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek. Tálalás előtt 5 percig hagyjuk hűlni.
Forrás: www.theblondcook.com