Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás-palacsintás rétes

Adásban volt: 2014. február 21.
A recepthez tartozó videó
Almával, kekszmorzsával és palacsintával készül a kalocsai rétes.
2016. február 10.

Hozzávalók

4 fő
  • 1 csomag réteslap
  • 6 db kész palacsinta
  • 10 dkg reszelt alma
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 10 dkg magozott meggy
  • 10 dkg túró
  • 1 citrom
  • 5 dkg cukor
  • olvasztott vaj

Elkészítés

A túrót egy edénybe tesszük és hozzákeverjük a citrom reszelt héját, valamint a cukrot. Egy másik edényben a reszelt almát megszórjuk a kekszmorzsával és összekeverjük. Ezután az előre elkészített palacsintákat megtöltjük a túróval, az almával és a meggyel, majd feltekerjük. Kivesszük a hűtőből a réteslapot, kiterítjük és megkenjük olvasztott vajjal. A háromféle palacsintát piramis alakzatban a réteslap közepére fektetjük, és feltekerjük a réteslap felével. Ugyanezt tesszük a megmaradt három palacsintával, így két egyforma „batyut” kapunk. Tepsibe fektetjük, és 15-20 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Végül porcukorral meghintjük a tetejét, és adagnyi cikkekre szeleteljük.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
Ropogós rétestésztában sült camembert

Ropogós rétestésztában sült camembert

Camembert sajt, ezúttal rétestésztába csomagolva, áfonyalekvárral.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!