Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Adásban volt: 2015. december 16.
A recepthez tartozó videó
Teljesen hétköznapi palacsinta, különleges töltelékkel és extra fahéjas tejfölhabbal. Kihagyhatatlan!
2015. december 16.

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1 db tojás

  • cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • olaj
  • 0,5 dl szóda
  • 3 db zöldalma
  • 5 dkg méz
  • 1 db lime
  • 5 dkg gríz
  • 1 dl almalé
  • őrölt fahéj
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk egyenlő darabokra. Közben egy edényben megolvasztjuk a mézet és beletesszük az alma darabkákat. Meglocsoljuk a lime levével és a héját is belereszeljük. Hagyjuk összerottyanni. Ha nagyon száraz lenne, felönthetjük almalével.
Szórjuk meg kevés búzadarával

A tejfölt kikeverjük a fahéjjal, porcukorral és a csipet sóval. Tejszínhab-szifonba töltjük, összerázzuk.

A tejből, lisztből, tojásból, kevés vajból és a szódavízből a szokásos módon palacsintatésztát készítünk és kisütjük.

A kisült palacsintákat megtöltjük az almás töltelékkel. Tejfölhabbal és reszelt lime héjjal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus, amerikai, banános palacsinta

Klasszikus, amerikai, banános palacsinta

A hamisítatlan amerikai reggeli. Tálaljuk juharsziruppal, áfonyával és vanília fagylalttal!
Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Palacsinta, tej- és tojásmentesen

Ezentúl nem kell nélkülöznie a palacsintát annak sem, aki nem fogyaszt tejet vagy tojást!
Serpenyős, almás palacsinta

Serpenyős, almás palacsinta

Egy hűvös, borongós reggelre is tökéletes választás az almás palacsinta. Sülve, porcukrozva, édesen és az almától mégis kellően savanykás, pomás desszert vagy reggeli és meglepetés felnőttnek, gyerekeknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!