Almás palacsinta fahéjas tejfölhabbal

Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 1 db tojás
- só
- cukor
- 1 db vaníliarúd
- olaj
- 0,5 dl szóda
- 3 db zöldalma
- 5 dkg méz
- 1 db lime
- 5 dkg gríz
- 1 dl almalé
- őrölt fahéj
- porcukor
- tejföl
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk egyenlő darabokra. Közben egy edényben megolvasztjuk a mézet és beletesszük az alma darabkákat. Meglocsoljuk a lime levével és a héját is belereszeljük. Hagyjuk összerottyanni. Ha nagyon száraz lenne, felönthetjük almalével.
Szórjuk meg kevés búzadarával
A tejfölt kikeverjük a fahéjjal, porcukorral és a csipet sóval. Tejszínhab-szifonba töltjük, összerázzuk.
A tejből, lisztből, tojásból, kevés vajból és a szódavízből a szokásos módon palacsintatésztát készítünk és kisütjük.
A kisült palacsintákat megtöltjük az almás töltelékkel. Tejfölhabbal és reszelt lime héjjal tálaljuk.
