Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás palacsinta citromsziruppal

Adásban volt: 2016. április 29.
A recepthez tartozó videó
Csak pár perccel tart tovább az előkészület, mint egy hagyományos palacsintánál, mégis zongorázni lehet a különbséget.
2016. április 29.

Hozzávalók

  • 2 db szép alma
  • 2 db citrom
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • kevés cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz

Elkészítés

Az almát lereszeljük, megszórjuk kevés cukorral és a sütőporral. Adjuk hozzá a tojásokat majd a lisztet is és keverjük csomómentesre.
Ezután adjuk hozzá, adagonként a tejet majd a szénsavasat ásványvizet is.
A palacsintákat hagyományos módon kisütjük.

Elkészítjük a citromszirupot is: a cukorhoz reszeljük a jól megmosott citromok héját, majd a levét. Forraljuk fel egyszer az egészet.

Friss almaszeletekkel és citromsziruppal meglocsolva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.
Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

A serpenyős túrópalacsinta magában is nagyszerű, de a savanykás, gyümölcsös szósszal felejthetetlen lesz.
Világ palacsintái, ide jöjjetek! - Az 5 legfinomabb palacsinta

Világ palacsintái, ide jöjjetek! - Az 5 legfinomabb palacsinta

Minden nemzetnek megvan a maga palacsintája: blini, crepe suzette, oladuski vagy enchiladas. Lehet sós vagy édes, töltött vagy rakott, a lényeg, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető legyen az egész család megelégedésére.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?