Almás, mákkrémes sütemény

Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg darált mogyoró vagy mandula
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 4 zöldalma
Elkészítés
A leveles tésztát egy sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, és a széleitől kb. 1 cm-re a felületét egy éles késsel megkarcoljuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át.
Elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, a darált mogyoróval, a mákkal és egy egész tojással.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, de a keretre ne kenjünk.
Az almák magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a mákkrém tetején sorban elhelyezzük őket.
A tészta peremét egy kikevert tojással megkenjük, és az almák tetejét egy kevés porcukorral, nagyon vékonyan megszórjuk. 200 C fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt szórjuk meg még egy kevés porcukorral, és vágjuk fel.