Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás, mákkrémes sütemény

Adásban volt: 2014. január 29.
A recepthez tartozó videó
Gyorsan és könnyen összeállítható sütemény, amit mégis kifejezetten elegánssá tesz a mákkrém és az egymáshoz simuló almaszeletek.
2016. január 13.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dkg darált mogyoró vagy mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 zöldalma

Elkészítés

A leveles tésztát egy sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, és a széleitől kb. 1 cm-re a felületét egy éles késsel megkarcoljuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át.
Elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, a darált mogyoróval, a mákkal és egy egész tojással.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, de a keretre ne kenjünk.
Az almák magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a mákkrém tetején sorban elhelyezzük őket.
A tészta peremét egy kikevert tojással megkenjük, és az almák tetejét egy kevés porcukorral, nagyon vékonyan megszórjuk. 200 C fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt szórjuk meg még  egy kevés porcukorral, és vágjuk fel.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős, almás palacsinta

Serpenyős, almás palacsinta

Egy hűvös, borongós reggelre is tökéletes választás az almás palacsinta. Sülve, porcukrozva, édesen és az almától mégis kellően savanykás, pomás desszert vagy reggeli és meglepetés felnőttnek, gyerekeknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.