Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Almás-karamellás keksz

2016. október 4.

Hozzávalók

11-12 kekszhez
  • Alma:
  • 1 evőkanál sós vaj
  • 1 gála vagy Granny Smith alma, meghámozva és apróra vágva
  • 1 teáskanál fahéj
  • A tésztához:
  • 3 csésze liszt
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szóda-bikarbóna
  • ½ csésze sós, hideg vaj, felkockázva
  • 1 csésze vaníliás görög joghurt
  • A karamell öntethez:
  • 4 evőkanál sós vaj
  • ½ csésze barna cukor
  • 2 evőkanál tej
  • ¼ teáskanál vanília kivonat
  • ½-3/4 csésze átszitál porcukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Helyezünk egy szilikon lapot vagy sütőpapírt egy tepsire.

2. Készítsük el az almát: közepes lángon olvasszuk meg a vajat egy kis lábosban. Adjuk hozzá az almát, és kevergetve főzzük 4-5 percig, vagy amíg az almák megpuhulnak. Keverjük hozzá a fahéjat, és hagyjuk kihűlni. (Ha gyorsítani szeretnénk a folyamaton, tegyük át egy tálba.)

3. Készítsük el a tésztát: egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk össze, amíg morzsás állagot nem kapunk. Öntsük hozzá a joghurtot, és dolgozzuk össze. Itt szükség lehet a kezünkre. Borítsuk a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk 35×10 cm-es téglalappá. Éles késsel vágjunk belőle háromszög formákat, 11-12 darabot. Finoman húzzuk szét a háromszögeket, és tegyük át őket az előkészített tepsire, egymástól 1-2 cm távolságra, mert sülés közben megnőhetnek.

4. A máz készítése: Egy kis lábosban olvasszuk meg a vajat. Keverjük bele a cukrot és a tejet. Közepes lángon főzzük 1 percig. Öntsük át egy keverőtálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Keverjük hozzá a vaníliát és ½ csésze porcukrot, és elektromos habverővel verjük fel. Ha szükséges, adjunk még hozzá porcukrot. Csurgassuk a mázat a még meleg kekszekre.

Forrás: www.recipegirl.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
Almás süti

Almás süti

A franciák méltán híres almás sütijének, a tarte tatin-nek, a villámgyors verziója. Mindössze három hozzávalóból csodákra leszünk képesek 20 perc alatt.
Karamell öntet - Koronás Sütipédia recept (x)

Karamell öntet - Koronás Sütipédia recept (x)

Mindig csodálatos, hogy mi lesz a cukorból, ha el kezdjük melegíteni. A kristályok átalakulása izgalmas folyamat, az ízről nem is beszélve!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?