Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás hagymaleves

Adásban volt: 2014. január 28.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus francia hagymalevest, ha almával és almaborral készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy sikert aratunk.
2016. január 9.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • 2 ek vaj
  • 1 kg hagyma
  • 2 alma
  • 2 dl cider (almabor)
  • 1 liter alaplé
  • 1-2 babérlevél
  • kakukkfű
  • 1 csokor snidling
  • 10 dkg reszelt gruyere sajt
  • 1 bagett

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a felkockázott császárszalonnát.
Amikor a szalonna zsírja kezd kisülni, rádobjuk a vékonyra felkarikázott hagymát, sózzuk és aranybarnára karamellizáljuk.
Ez a folyamat legalább 30-40 percig tart. Közben adunk hozzá egy kevés kakukkfüvet, egy-két babérlevelet.
Amikor a hagyma már aranybarna, felöntjük először az almaborral, majd az alaplével, és alacsony hőfokon gyöngyözve főzzük.
Közben meghámozunk egy almát, lereszeljük, és ezt is hozzáadjuk a leveshez.
Míg a leves fő – ez kb. 45 perc -, felszeleteljük a bagettet  és megszórjuk reszelt sajttal.
Az elkészült levest tányérokba szedjük, és a kimert levesre ráültetjük a sajtos bagett szeleteket. Megszórhatjuk még egy kis aprított snidlinggel is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Francia hagymaleves

A hibátlan, eredeti francia hagymaleves. Még ma főzzük meg!
Cider – az egyik legjobb, ami almával történhet

Cider – az egyik legjobb, ami almával történhet

Londontól északra a cider (szájder) a csajok itala. Ellenben lent, a relatíve napos Sommerset lankáin, Közép-Nyugaton, vagy Kent megyében pirospozsgás öreg csókák is élvezettel szopogatják a pultnak dőlve. Az angolok panaszkodnak, hogy az igazi jó almabor kikopik a kocsmákból, nálunk most kezd hódítani.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.