Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás gyümölcskenyér

Adásban volt: 2014. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó
Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
2015. december 21.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 17,5 dkg liszt
  • 17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • fahéj
  • 3 tojás
  • 4 alma
  • 20 dkg nádcukor
  • 1,5 dl dióolaj vagy napraforgóolaj
  • 10 dkg dióbél
  • vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Félretesszük, majd egy másik tálban kikeverjük a tészta többi alkotóelemét.
Közben a nádcukrot és a tojásokat fehéredésig kikeverjük kézi habverővel, majd hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a reszelt almát is. A masszát félretesszük.
Összekeverjük a kétféle lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és egy marék durvára vágott diót.
Majd a száraz anyagokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott őzgerincformába 2/3-ig töltjük. 180 C fokos sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás krémes házilag

Almás krémes házilag

Az arany színűre, ropogósra sült vékony tésztalapok közé a tejszínes, vaníliás krémre karamellizált alma kerül. Az így elkészült almás krémes egyszerűen felejthetetlen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!