Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás gyümölcskenyér

Adásban volt: 2014. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó
Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
2015. december 21.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 17,5 dkg liszt
  • 17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • fahéj
  • 3 tojás
  • 4 alma
  • 20 dkg nádcukor
  • 1,5 dl dióolaj vagy napraforgóolaj
  • 10 dkg dióbél
  • vaj a forma kenéséhez

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Félretesszük, majd egy másik tálban kikeverjük a tészta többi alkotóelemét.
Közben a nádcukrot és a tojásokat fehéredésig kikeverjük kézi habverővel, majd hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a reszelt almát is. A masszát félretesszük.
Összekeverjük a kétféle lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és egy marék durvára vágott diót.
Majd a száraz anyagokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott őzgerincformába 2/3-ig töltjük. 180 C fokos sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás krémes házilag

Almás krémes házilag

Az arany színűre, ropogósra sült vékony tésztalapok közé a tejszínes, vaníliás krémre karamellizált alma kerül. Az így elkészült almás krémes egyszerűen felejthetetlen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.