Almás gyümölcskenyér
Adásban volt: 2014. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó

Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
2015. december 21.
Hozzávalók
6-8 adag- 17,5 dkg liszt
- 17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- fahéj
- 3 tojás
- 4 alma
- 20 dkg nádcukor
- 1,5 dl dióolaj vagy napraforgóolaj
- 10 dkg dióbél
- vaj a forma kenéséhez
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Félretesszük, majd egy másik tálban kikeverjük a tészta többi alkotóelemét.
Közben a nádcukrot és a tojásokat fehéredésig kikeverjük kézi habverővel, majd hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a reszelt almát is. A masszát félretesszük.
Összekeverjük a kétféle lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és egy marék durvára vágott diót.
Majd a száraz anyagokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, és sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott őzgerincformába 2/3-ig töltjük. 180 C fokos sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Megosztom barátaimmal