Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás gombóc

Szenzációs őszi desszert egy kellemes szombat délutánra. Almával, fahéjjal, ahogyan kell.
2015. november 21.

Hozzávalók

  • 1/2 kg alma
  • 20 dkg búzadara
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Az almát a reszelő durva fokán reszeljük le, szórjuk meg fahéjjal.
Egy tálban keverjük össze a grízt, a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet, majd keverjük a masszához a fahéjas almát is. 10-15 percig hagyjuk állni, ez alatt az idő alatt épp felforr a víz, amiben a gombócokat kifőzzük.
Nedves kézzel formáljunk a masszából nem túl nagy gombócokat, főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, számoljunk még rá két percet pluszban, ezután pedig szedjük ki a szokásos módon megpirított zsemlemorzsába.

Fogyasztható lekvárral, de a cukros tejfölt is isteni hozzá.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Marha casserole

Marha casserole

Kiadós, hétvégi családi egytálétel. Férfi családtagok teljesen ellágyulnak majd tőle, szóval megéri a hosszas előkészületeket és a áradozást.
Mátrai borzaska

Mátrai borzaska

Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.
Vincellér saláta

Vincellér saláta

Könnyed levezetése egy nehéz napnak vagy körete egy sült húsos partinak. A lényeg, hogy egy nappal korábban készítsük el, így biztosan összeérnek az ízek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?