Almás gesztenyekrémleves
Adásban volt: 2013. december 23.
A recepthez tartozó videó

Egy hideg őszi estén is felszolgálhatjuk ezt az izgalmas levest, amit a kakukkfű és a gesztenye tesz felejthetetlenné.
2015. december 24.
Hozzávalók
4-6 adag- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 hagyma
- 1 közepes zellergumó
- 2 csomag cukrozatlan gesztenyemassza
- 1 nagy zöldalma
- 1,5l leszűrt hús-, vagy zöldségleves
- 1 ág friss kakukkfű
- só
- bors
- 5 dkg hideg vaj
Elkészítés
Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított hagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott zellert a meghámozott, felkockázott zöldalmát és a lemorzsolt friss kakukkfüvet, majd néhány percig átforgatjuk.
Felöntjük a húslevessel (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt, kb. 20 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
Amikor elkészült, robotgépben, vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük, közben hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a hideg vajat.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá ropogósra sütött briós-, vagy kalácskockát, tetejét pedig meglocsolhatjuk olívaolajjal, vagy barnított vajjal.
Megosztom barátaimmal