Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás gesztenyekrémleves

Adásban volt: 2013. december 23.
A recepthez tartozó videó
Egy hideg őszi estén is felszolgálhatjuk ezt az izgalmas levest, amit a kakukkfű és a gesztenye tesz felejthetetlenné.
2015. december 24.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 hagyma
  • 1 közepes zellergumó
  • 2 csomag cukrozatlan gesztenyemassza
  • 1 nagy zöldalma
  • 1,5l leszűrt hús-, vagy zöldségleves
  • 1 ág friss kakukkfű

  • bors
  • 5 dkg hideg vaj

Elkészítés

Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított hagymát.
Hozzáadjuk a felkockázott zellert a meghámozott, felkockázott zöldalmát és a lemorzsolt friss kakukkfüvet, majd néhány percig átforgatjuk.
Felöntjük a húslevessel (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt, kb. 20 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
Amikor elkészült, robotgépben, vagy botmixerrel teljesen simára pürésítjük, közben hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a hideg vajat.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá ropogósra sütött briós-, vagy kalácskockát, tetejét pedig meglocsolhatjuk olívaolajjal, vagy barnított vajjal.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!
A pürén túl – Együnk gesztenyét!

A pürén túl – Együnk gesztenyét!

A pürénél és sült gesztenyénél általában véget ér a fölsorolás, ha a gesztenyéről van szó. Pedig sokoldalúan felhasználható termés, amelynek hazai fogyasztása meglehetősen korlátozott, a termékek döntő többsége import gesztenyéből készül. Lássuk, mihez kezdjünk vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.