Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás, fűszeres galette

Könnyű francia pite tészta, fűszeres-almás krémmel töltve. Egy hűvös tavaszi vasárnap délután ideális kiegészítője.
2016. március 4.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg hideg vaj
  • 5-6 ek. hideg víz
  • cukor

  • töltelék:
  • 1 alma
  • 4-5 ek víz
  • 1 ek vörösborecet v almaecet
  • fél rúd vanília
  • 4-5 ek cukor
  • 2-3 ek méz

  • bors
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 csillagánizs
  • egy kis darab gyömbér
  • tonkabab
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • 3-4 ek narancslekvár

Elkészítés

A hozzávalókat hideg kézzel gyorsan összegyúrjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, pite formába nyomkodjuk úgy, hogy a szélei túlnyúljanak az edényen. Megkenjük a lekvárral, majd megtöltjük a töltelékkel, kivéve a széleit, ide hajtjuk vissza a tésztát. A szélét tojással megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Töltelék: az almát felszeleteljük, és egy kis cukorral és mézzel karamellizálni kezdjük. Hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a fűszereket, és a legvégén a tejszínt. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!