Almás-epres morzsás sütemény (crumble)
Adásban volt: 2014. május 6.
A recepthez tartozó videó

Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.
2016. március 19.
Hozzávalók
6-8 adag- 50 dkg eper
- 2-3 db (zöld) alma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 5 dkg liszt
- 5 dkg zabpehely
- 1 citrom
- friss gyömbér
Elkészítés
Az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
Az összekevert gyümölcsöket megcukrozzuk, belereszeljük egy citrom héját, egy kevés gyömbért, beleöntjük a citrom levét, és végül belekeverjük az étkezési keményítőt.
Ezután elkészítjük a morzsát.
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, egy kevés cukorral és gyorsan összemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal.
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a fűszeres gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180-190 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal