Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Adásban volt: 2014. május 6.
A recepthez tartozó videó
Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.
2016. március 19.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 50 dkg eper
  • 2-3 db (zöld) alma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 citrom
  • friss gyömbér

Elkészítés

Az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
Az összekevert gyümölcsöket megcukrozzuk, belereszeljük egy citrom héját, egy kevés gyömbért, beleöntjük a citrom levét, és végül belekeverjük az étkezési keményítőt.
Ezután elkészítjük a morzsát.
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, egy kevés cukorral és gyorsan összemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal. 
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a fűszeres gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180-190 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sváb kelkáposztás rakott krumpli

Sváb kelkáposztás rakott krumpli

A hagyományos rakott krumpli sváb változata. Kelkáposztával, kolbásszal, besamel mártással.

Fűszeres, mézes keksz

Vendég és ünnepváró ropogtatni való. Készülődés a mézeskalácsra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.