Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Almás csokoládétorta

Nagyon csokoládés, nagyon tömény, igazi születésnapi csokoládétorta!
2015. június 27.

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 40 dkg alma (kb. 3 db)
  • 3 dl tej
  • 3 tojás

  • 8 dkg kakaópor
  • 23 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • Krém
  • 4-5 dl tej
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 3-4 ek kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Tészta

Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaóport, a sót. A cukrot elkeverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Lassan, több részletben hozzáöntjük a lisztes keveréket és a tejet, végül belereszeljük az almákat. Egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformában két részletben, 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. 

Krém

A keményítőt kikeverjük a kakaóporral. A tejben felolvasztjuk a csokoládét. Egy kevés meleg, csokoládés tejjel felengedjük a keményítővel elkevert kakaóport, simára keverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és lassú tűzön besűrítjük. Amikor levettük a tűzről fóliával leborítjuk, hogy a teteje ne “ráncosodjon” meg, és langyosra hűtjük. A vajat és a porcukrot robotgéppel kikeverjük, majd a krémhez adjuk. A tortalapot megkenjük a krémmel. Marcipánnal díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!