
Almás csokoládétorta
Hozzávalók
- 45 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 40 dkg alma (kb. 3 db)
- 3 dl tej
- 3 tojás
- só
- 8 dkg kakaópor
- 23 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- Krém
- 4-5 dl tej
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 ek étkezési keményítő
- 3-4 ek kakaópor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaóport, a sót. A cukrot elkeverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Lassan, több részletben hozzáöntjük a lisztes keveréket és a tejet, végül belereszeljük az almákat. Egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformában két részletben, 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
Krém
A keményítőt kikeverjük a kakaóporral. A tejben felolvasztjuk a csokoládét. Egy kevés meleg, csokoládés tejjel felengedjük a keményítővel elkevert kakaóport, simára keverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és lassú tűzön besűrítjük. Amikor levettük a tűzről fóliával leborítjuk, hogy a teteje ne “ráncosodjon” meg, és langyosra hűtjük. A vajat és a porcukrot robotgéppel kikeverjük, majd a krémhez adjuk. A tortalapot megkenjük a krémmel. Marcipánnal díszítjük.
